2.3.09

Klart

Jag känner mej hyfsat yr ska jag börja att säga. Jag vaknade upp för en timme sedan (kl 19) så viss oklarhet råder i min hjärna.
Det började med att jag kom hit kl 10 och fick återigen hibiskrubba mej. För er som inte vet vad det är så är det en svamp med bakteriedödande tvål i som man srubbar av hela kroppen med.
Vid 11.30 så åkte jag iväg till operationen där nål och dropp sattes, rakning av ben och diverse förberedande åtgärder sen följde en liten väntan pga att de operationer innan mej inte var klara än och sen var det lunch för mister mäster broskdoktor. Kl 13 var det dags. In på operationsbordet och igen försökte jag hålla mej vaken av princip så länge som möjligt när jag sövdes men åter igen så kom det som en hästspark och jag slocknade på fem röda.
Kl 16.30 vaknar till fullständigt groggy och slöddrar ur mej att jag ville ha ett täcke för jag frös som en gnu.
Kl 17.00 Mister mäster broskdoktor kommer och väcker mej och förklarar lite snabbt vad han gjort. Kommer jag ihåg vad han sa? Skulle inte tro det.
Kl 17.10 Vaknar igen till lite för att verka cool men jag tror inte jag såg så cool ut.
Kl 17.20 Vaknar till igen av att jag hör att jag ska upp på vård avdelningen.
Kl 19.00 Vaknar till ytterligare igen och sen dess har jag varit vaken. Fick två mackor och kaffe. Efterlängtat.
Jag ringde hem till familjen och pratade med frun och kidsen. Agnes sa bara -Hej pappaaaaaaa, Anges. Edvin däremot berättade lite vad dom gjort men det som rörde mej var Valters kommentar: "Pappa, är du lika dålig som mamma nu?"
Lilla gubben, det är inte lätt för en fyra åring att behöva gå igenom det han får göra. Han hade gått för sig själv och oroat sig att nu ska jag vara lika dålig trots att vi pratat en hel del om vad doktorn ska göra med mej och att jag är strax hemma igen.

Nu ska jag ge min version av vad dom gjort så får vi se imorgon hur rätt jag hade.
Dom har alltså gått in i fotleden via kikhål för att ta bort allt trasigt brosk och en del benflisor som farit runt därinne och skadat brosket. sen har dom skrapat benflisor ifrån smalbenet (inte höften som jag trodde och doktorn sa innan jag sövdes för där har jag inget plåster eller bandage nu efteråt) och gjort en gjutmassa av som dom gjöt upp de förstörda benen i leden. sen transplanterade dom in brosket som dom har odlat upp sedan i höstas då jag var här.
Så nu ska det läka och om två veckor ska jag börja gå på foten.

4 kommentarer:

Tobbe sa...

Coolt brossan! Skönt att höra att det gått bra. Då kanske vi kan ta vasaloppet alla tre nästa år, hörde ryktas att storebror inte genomförde det heller i år.
Ha det gott!

Anonym sa...

Skönt att operationen är gjord nu!!! Lycka till med tillfrisknandet nu!!! Och spa upplevelsen...:-) Kram Pilla

Johanna E sa...

Heja Turbo!
gött jobbat...

Kul å höra att du inte är så macho som du trott =)

agnespappa sa...

Tobbe: Jag är på, jag ska ju bli västa friluftmänniskan nu :)

Pernilla: Tack så mycket

Johanna: Tackar, men jag är ju mister macho ju :)