23.7.08

operationsdag

Den här dagen passerade både med lätthet och med tyngd. Vi lämnade Agnes kl 8 hos Narkosläkaren och sen var det bara att vänta. Det blir otroligt segt att bara sitta på sjukhuset så vi åkte runt och kikade på Göteborgs sevärdheter. Det slutade i ett besök på bla Mary Kay´s kontor, OBS det var inte jag som hade ärenden där, och sen även i ett bilköp. Där har jag lite svårt att dra de känslomässiga slutsatserna men vi får väl säga att den är till Agnes.

Kirurgen ringde sedan vid halv 5 och sa att de började bli klara och en otrolig lättnad kom när han sa att allt gått bra.
För de som inte vet vad hypotermi är kan jag säga att det känns väldigt skönt att höra att ens dotter har sluppit det under en operation.

Vi åkte upp till sjukhuset och möte Kirurgen i korridoren. Han berättade att det hade varit en riktigt tuff operation men trotts ett par kompikationer så gick det som sagt bra. Man hade åtgärdat de fel som man planerat.
Vi gick upp och väntade på att få gå in och träffa Agnes. Den timman som gick kändes längre än hela dagen. När vi satt där och väntade började det pipa och en sköterska tittade ut genom den dörr som Agnes låt innanför och ropade åt Narkosläkarna utanför att Agnes tryck sjunker.
Vilken känsla, jag bara sjönk ihopp och tiden då Agnes låg inne sist flashade upp. Då tog det två månader att få henne att vakna upp ur respiratorn på grund av att hon inte orkade andas själv.
Minuterna gick och det kändes som en evighet men så kommer en narkosläkare och säger att allt ser bra ut. Vi får gå in.
Vilken sötnos. Massor av slangar men i mitten en riktig liten kämpe. Åhh vad mitt pappahjärta smälte när jag såg henne ligga där.
Efter nån timme så vaknar hon till lite. Jag jätteförvånad undrar om hon drömmer men då säger Narkosläkaren att hon vaknar upp.... vad, det ska ju ta ett par dagar tänker jag, men icke, dom räknar att ta henne ur repiratorn redan i natt. Gissa om jag är glad. Min duktiga dotter, Tänk att barn kan var så kraftfulla att efter en hel dag med operation kunna vakna upp.
När jag slog i min fot så behövde jag ju nästan mer tid på mej, det är nästan så man inte vill säga det.

Imorgon bitti ska vi ner och ge henne välling så god natt på er alla.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kära Vänner - åhh vad skönt att allt gått bra! Vilken otrolig dag. Det har inte gått några långa stunder utan att vi har tänkt på er - oxå vi känner lättnad.

Får väl önska grattis till både nya bilen och marykay-paketet. stort lycka till med bägge :)

Ser fram emot att läsa mer om er och lycka till med vällingen!

Vi hörs/Familjen Westergård

Anonym sa...

Åh så skönt att operationen är gjord!!!
Ni har funnits i våra tankar hela dagen,på badet med era fina söner!!
Vi ber att alla himlens änglar står och vakar runt om lilla Agnes!!!
Atle undrar vilken bil det blev?
Det är så "roligt" att följa er på bloggen!
Var välsignade!

Kram från familjen Kleven

Queen sa...

Älskade vänner!

Vad skönt att operationen gått bra, vi följer bloggen med spänning framför(el ska det va bakom? :-p) skärmen.
Agnes är en tapper liten tjej men de som oxå förtjänar en medalj är de sjuka barnens föräldrar som alltid måste orka på ngt sätt, som aldrig ger upp, som alltid finns där för sina små hjältar.
NI ÄR FANTASTISKA!

kram/ fam h jakobsson

paula o anders sa...

Underbart! glory!