4.12.08

Allt ok, nästan...

I tisdags så var vi hos läkaren för att kolla Agnes stämband och ifall hon har någon dold gomspalt (det kan nämligen rinna mjölk ur näsan ibland när hon dricker). Han kikade in i halsen via näsan med en fiberoptikkamera och till allas lättnad så såg allt helt ok ut. Stämbanden slöt fint och gomen stängde ordentligt, så stämbanden var antagligen bara uttänjda efter operationen och därför hade hon svårt att komma igång med talet. Hon skakade av obehag när han gick in i näsan och ner i halsen men när han frågade om det gick bra så nickade hon lugnt och bet ihop. Hon var super duktig.
Till fysiologen var det mer nervöst att gå till. Vad skulle dom säga?
Han tittade länge och väl med ultraljud och han sa "jaaaa.... mmmmm..... ahaaaaa" i typ fem minuter innan jag fick nog och frågade om det var något som inte stämde? "nä då, allt ser mycket bra ut". Med lite ironi sa jag att han aldrig mer får sitta och säga sådär om han inte vill ha fler patienter med hjärtklappningar.
"Alla operationssår efter den sista operationen såg mycket bra ut. Det hade läkt väldigt fint men så var det det där med operationssåret efter den första operationen" sa han. Med det så menar han aortan. Hon föddes ju utan någon sådan och dom fick ta de två artärerna som gick till respektive arm och med de två göra en ny aorta. Nu har dom upptäckt att den inte riktigt hänger med i tillväxten och om inget sker så ska hon opereras för det senare. Efter mycket tittande så beslöt han att hon får gå ett halvår till innan nästa undersökning.

Efter det så åkte vi hemmåt för där väntade två biståndshandläggare som skulle se över vad frugan behöver för hjälp i hemmet. Jag vet inte men jag tycker att staten har ett mycket märkligt sätt att hjälpa behövande i sådana här fall. Dom kunde erbjuda hjälp för de praktiska sysslor som ska göras i hemmet om jag jobbar sen drar dom av hälften för det räknar dom med att jag ska göra men sen beräknar dom kostnaden på våran gemensamma lön vilket är min lön så summa kardemumma: dom hjälper till med frun sysslor (vilket är helt rätt) men tar mina pengar. Jag frågade om dom delade upp de sysslor jag gör också (vi bor på en stor gård så det finns att göra) men det ville de bara skratta bort. Jag tycker det är sjukt att man ska tjäna på att utnyttja staten genom att man kan tjäna på att vara hemma och låta dom betala hela kalaset istället för att främja att jag kan återgå till jobbet och sen sätta in typ en personlig assistans som även då kan hjälpa till med Agnes.

Igår var jag och frun på julkonsert med Sissel, jag hade ingen aning om vem hon var men vi blev bjudna av två kompisar så det var bara att tacka och ta emot. Det var riktigt fint och hon hade en riktig pipa och sköna moves så vi hade en toppen kväll.

Idag var vi på luciakväll med äldsta grabben, Edvin. En riktigt mysig kväll med fina barnsånger och trevligt fika efteråt.

2 kommentarer:

paula sa...

äntligen lite rapport om undersökningarna:o)

Englas Skafferi sa...

... och vi hade också ett trevligt fika :-) Och Edvin hade absolut det mest välstrukna linnet som stjärngosse! Självklart när man kommer från en stjärnfamilj som ni!
Kram!