29.12.08

Iskallt

Idag har jag stått och grävt med händerna i iskall lera. Jag håller på att installera jordvärme här hemma (ja, jag vet. Jag har egentligen inte tid) och det läckte ute på åkern så jag fick gräva upp i tjälen men sån tur var så hade spriten ifrån markslingan som läckt ut gjort leran mjuk, men inte varm. Det blir verkligen iskallt när vattnet blir minus 5 grader och man måste stoppa ner händerna i det. Det liksom fryser in genom hela handen direkt.
Då värmde det mer när jag skulle in och äta och Agnes i sedvanlig ordning sprang fram direkt och kramade mej och sa "pappa" med en röst som bara en dotter kan ha.
Annars har Agnes suttit och tittat på sin favoritfilm, Tingeling, nästan hela dagen. Imorgon ska vi in och träffa öronläkaren för att se hur hennes öroninflammation har utvecklas.

1 kommentar:

Peter sa...

Aj aj aj, jag lider med dina händer. Jag vet vad det innebär att stoppa händerna i kallt vatten. Jag gör det varje höst då poolen ska göras klar för vintern. Då är det bara att stoppa ner hela armarna i 8 grader varmt vatten. Men att gräva i -5 grader (med hjälp av sprit) är betydligt kallare. Men som du skriver, att höra "pappa" från ett av barnen när man kommer in värmer upp och tinar även den mest frusna handen.