27.12.08

God Jul

God Jul på er alla, lite i efterskott men det beror på min julklapp till mej själv som var ett nytt mobilt bredband eftersom det gamla bara strulade hela tiden. Så nu äntligen är jag online igen.
Hoppas ni haft en riktigt skön jul för det har jag, trots att det inte såg så ut innan jul. Jag ska förklara vad som skett sen sist jag skrev.
Agnes mamma har haft en infektion i högra tårsäcken. Det har runnit tårar från ögat ända sedan hon låg på IVA och dom har kollat upp det och försökt spolat tårkanalen men utan lycka. De var tvungna att göra det på operationsbordet sa dom och sedan hände inget på ett par veckor trots att vi frågade så nu fick hon en infektion och då kan man inte spola utan hon går på antibiotika.
Infektionen blommade ut på onsdagen innan jul och hela högra sidan av ansiktet svullnade igen på henne och hon vart sängliggandes i fruktansvärda smärtor i fyra dagar.
Agnes i sin tur åkte på en ny öroninflammation i samma veva och på söndagen så sprack trumhinnan igen på henne, sjunde gången i år, så jag fick åka in med henne på måndagen till sjukhuset och där bestämdes ganska fort att hon ska få rör i bägge öronen, operation om en månad. Nu går även hon på antibiotika tills på tisdag då jag ska till läkaren igen för en ny bedömning. Det har fortfarande inte slutat rinna ur örat på henne och idag så har hon kliat sig hela dagen på det andra örat så det kommer nog börja rinna inatt ur det med så antagligen så kommer dom bara säga att hon får fortsätta med antibiotikan några dar till på tisdag.
I allt detta som skedde så hade jag fått för mej att hjälpa till lite på jobbet för att det är så sjukt mycket att göra så där inför julen men det enda som det gjorde var att det stjälpte mer än det hjälpte, i vilket fall för mej. Jag drog på mej influensan och jag vart heldålig lagom till jul. Jag fick till och med munsår och det får jag bara när jag är riktigt risig.
Agnes har även fått sitt utvärdering ifrån logopeden som lät ungefär så här: Agnes är en go och glad tjej som ligger ett år efter i talet. Så nu väntar en TAKK kurs för mej och lite resurshjälp för Agnes.
Vi fick svar på våran ansökan om en dagisplats på ett litet dagis här i närheten som vi verkligen gillar och tror att det vore perfekt för Agnes och dom skrev att i mars så kan hon troligen börja. Det känns onekligen riktigt spännande på både gott och ont. Hon älskar ju när hon får följa med och hämta storebröderna på deras dagis så det kommer nog inte bli något problem att lämna henne där men frågan är ju hur hon kommer reagera på sjukdomar. Men hennes hjärtläkare var det ju som föreslog dagis så han tror inte att hennes immunförsvar är så dåligt att hon behöver vara hemma längre. Nu ska ju hon bara gå 15 timmar i veckan, men ändå.

Sen vill jag säga till er alla som tittat in här hela tiden som jag inte skrivit något: Tack, tack för att ni visar intresse.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej och god fortsättning!
Man tror ju nästan inte det är sant när man läser vad ni råkar ut för... en olycka kommer sällan ensam säger man ju och nog verkar det stämma... Men ni verkar starka och fulla av kraft i allafall, ni tar verkligen hand om varandra, det är inspirerande att läsa.

Ha det så bra och hoppas att era väntade operationer förlöper som planerat.

Hälsningar från Åsa.

Freja sa...

Men vilken jul! Hoppas 2009 börjar lugnare för er! JAg har varit inne varje dag på er blogg och började ana oråd när det aldrig uppdaterades. Nu förstår jag varför.

Ha det jättebra och krama hela familjen från oss!

Mammablomman sa...

God jul och god fortsättning ni tappra själar!
Jag är full av beundran av hur du håller på. Du har ifs inte så mkt val men jag tycker du är toktapper!
Så även din fru, dina barn som ingår i er familj.Trots alla motgångar och allt slit så genomsyras familjen av ngt som är ovanligt,det kan bli att bli sällsynt längre fram med tanke på samhällets inställning...Det finns kärlek till sin familj i denna blogg! no matter what lixom.
Ni är verkligen ett föredöme i allt som ni går i genom.
God fortsättning! kram