22.9.08

Godis

Idag så satt Agnes och storebror Edvin och åt godis när jag kom hem. Morfar som är på besök hade köpt en bilpåse i sedvanlig ordning men denna gången hade det skett att han åkte fast för det moderna samhällets utveckling. I tron att han har en Ahlgrens bilar i handen när han betalar i kassan så har han i själva verket Ahlgrens SUR sockrade bilar... Vem kunde tro det?
Så när Agnes i god tro ser dessa bilar hällas upp i en skål och sedan tar, inte bara en, utan en hel näve, och i hast kastar in dessa i munnen, så kan jag intyga att tilltron på Ahlgren sjönk i Agnes ögon.
Efter ha pressat ut lite ögonvätska i hopp om att det sura ska gå över så skiner ändå Agnes upp, godis är ju ändå godis.
När dom försökt med att skölja i vatten och diverse andra saker för att kunna njuta lite grann av dem så säger morfar att nu ställer vi undan godiset. Då tittar Agnes snällt på honom och lägger huvet på sne och säger "Ehh"? (betyder en).
Okej säger morfar och snabbt som ögat roffar Agnes sin lilla hand full av dessa bilar. Vi skrattar över att man kan vara så snabb och sen lyfter jag ner Agnes från hennes stol och, dumt nog, tar en godis i hennes överfulla hand. "NÄÄÄÄÄÄÄÄÄ" skriker Agnes och blir rasande på pappa att han kunde göra nått så tjaskigt. Jag tänkte inte tanken för hon tyckte verkligen att de var sura. Den ödmjuke storebrodern ger henne en av sina och direkt skiner hon upp och utbrister " JA".
Hon måste ha tänkt att godis är ju ändå godis.

17.9.08

Inlärning

Repetion är kunskapens moder sägs det och det har Agnes snappat upp. Idag när jag kom hem så kommer Agnes springandes och säger "OHH OHH" samtidigt som hon krafsar sig i armhålorna. Så har hon gjort sedan Morbror Ante var här i helgen.
Några minuter senare säger hon " Nä nä nä nä nä" och pekar med fingret. Så har hon gjort sedan Faster Paula var här i helgen. Det känns skönt att ha släktingar som ger Agnes bra vanor
:)

16.9.08

omvända roller

Idag följde Agnes med mej för att hälsa på en nära anhörig som ligger på sjukhus. Det var intressant att se hennes reaktion när hon fick se en annan människa ligga i repirator. Hon brydde sig inte om all utrustning utan tittade nyfiket på slangarna i ansiktet och efter ett tag pekade hon på dom och sa "aamm" och pekade på sig själv.
Inte vet jag om hon menade att hon förstod att det var så hon låg men jag tyckte nog att det var nått sådant hon kände.

15.9.08

Nutid

Hej.
Nu undrar säkert ni varför jag inte har uppdaterat på väldigt länge?
Ja, och det är en bra fråga som har många svar.

Agnes kan jag säga mår alldeles fenomenalt bra. Hon har kryat på sig och är på banan igen. Hennes röst har hämtat sig lite men verkar inte vilja komma igång helt. hon har kraft i rösten men de låga tonerna kan hon inte göra.
Igår var jag och barnen ute på en cykeltur med farfar, faster Paula och farbror Anders.
Vi skulle bara ta en sväng men blev ute i nästan 5 timmar. Edvin pinnade på med egen cykel och Agnes satt bakom mej och somnade ganska fort.
Vi cyklade upp i skogen och där gjorde barnen ( med Anders i spetsen) fördämningar i dikena. Agnes tyckte det var riktigt spännande.